ENTREVISTA DE MAIG 2021

DELEGADA DE 4rt d´ESO ( Cristina Villar)

Cristina, com ja saps, aquesta és una entrevista per a la web de l’AMPA de l’escola. Si et sembla bé, comencem explicant una mica la funció d’un delegat de classe.

Soc la representant de la resta de companys de la classe, la portaveu. Comunico als professors o a direcció les inquietuds del estudiants.

Quants anys portes a l’escola?

Porto 14 anys a l’escola.

Has estat delegada de curs més vegades? Repetiries?

Només he estat aquest any de delegada, sí.

Després de 14 anys a l’escola, aquest serà el teu últim curs. Quina valoració faries d’ell?

Personalment, penso que és una escola molt bona. Hi ha molta preocupació per l’alumnat i això m’agrada molt.

Quina ha estat la teva millor etapa dins del col·legi?

Per a mi, la millor etapa va ser 1r i 2n d’ESO. M’ho passava molt bé a classe i no tenia gaires preocupacions. Suposo que si no hagués estat tot el tema del COVID, hauria estat 3r i 4t.

Pel que fa a l’AMPA, quina funció creus que ha de tenir dins de l’escola?

Crec que la seva funció és molt important. Penso que s’ha de preocupar de les festes, solucionar determinats problemes del curs, rebre propostes per millorar aspectes de l’escola i fer que es millorin.

Coneixen els teus companys i tu a les persones que formen l’AMPA?

Sí, la formen pares i mares de l’escola.

Us arriba informació i les novetats de l’AMPA?

Normalment no ens arriba informació.

Saps que tenim web i xarxes socials, ens segueixes?

Sí, per estar informada de les novetats de l’escola.

De les activitats que fa l’AMPA, quina és la que més t’agrada? Algun suggeriment?

M’agraden molt les festes que es fan al gimnàs: Carnaval, Halloween… Els propers anys posaria diferents activitats a la festa de final de curs perquè els més grans puguin gaudir també.

Aquest curs i l’anterior han estat atípics i complicats per la situació sanitària que estem vivint, t’ha costat adaptar-te?

M’ha costat bastant, ja que jo era una persona que gaudia molt de les activitats que es fan en grup a l’aire lliure i fer aquest gran canvi de cop ha estat molt impactant per a mi.

Amb les mesures anti-COVID hem canviat rutines i hàbits quotidians als que abans no donàvem importància. Dins de l’escola, què és el que més trobes a faltar?

El que més trobo a faltar es gaudir de les persones i les abraçades. Sobretot aquest any trobaré a faltar el viatge de final de curs.

L’escola és com la teva segona llar. En ella vas aprendre a llegir, sumar i molts altres coneixements acadèmics que segur et serviran per les següents etapes. Però a nivell personal, què t’ha aportat?

L’escola m’ha aportat un gran creixement personal, ja que sempre m’he sentit com a casa. Això ha fet que segueixi l’exemple de tots els professors que he tingut al llarg dels anys.

El col·legi Gran Capità és familiar i proper. Per aquest motiu, pràcticament des de P3, el personal i els alumnes us coneixeu. Al llarg d’aquests anys, molts professors t’han donat classe; aportant cadascú els seus coneixements, disciplina i valors. Però sempre hi ha un que, amb el pas del temps, recordes amb admiració i un afecte especial. En el teu cas, qui és?

Recordaré sense dubtar-ho a la Cristina i a la Marta, ja que durant el meu pas escolar he tingut algunes situacions complicades i, per part d’elles, sempre he rebut moltíssima ajuda, comprensió i, sobretot, suport. Estic molt agraïda de com s’han comportat amb mi.

El proper mes de juny finalitza la teva etapa i t’emportes la motxilla plena d’anècdotes i records, algun en concret que vulguis compartir amb nosaltres?

Les millors anècdotes per a mi són les festes de final de curs de quan era petita, recordo que esperava tot l’any que arribés aquell dia per gaudir amb els meus amics de totes les atraccions.

Quins hobbies tens?

M’encanta escoltar música i anar al gimnàs.

T’agrada l’esport? Practiques algun?

Sí, no practico cap en concret, faig esport al gimnàs.

Quan eres més petita, què volies ser de gran? Encara vols ser el mateix?

De petita el meu somni era ser dissenyadora de moda, actualment no vull això.

T’agrada llegir? Quin és l’últim llibre que has llegit? Qui és el teu escriptor preferit?

Sí, l’últim llibre que vaig llegir va ser Amor y asco. El meu escriptor preferit és Albert Espinosa.

Què prefereixes, ciència ficció o comèdia?

Prefereixo comèdia, sense dubte.

L’entrevista s’acaba i el teu temps a l’escola també. De l’1 al 10, quina nota posaries del teu pas pel col·legi?

Li dono un 8.5, em sembla una escola molt bona.

Des de l’AMPA, us desitgem a tots els teus companys de classe i a tu molta sort a la vostra propera etapa. Quan passeu per davant de la porta del Gran Capità, esperem que us vingui al cap que aquí dins van créixer els vostres primers records.

María Rodríguez